Reparația caroseriei

Reparaţia caroseriei

Reparaţia caroserieiReparaţia caroseriei autocamioanelor este necesară la deformarea construcţiei şasiului, cabinei, pieselor de caroserie, provocate de loviturile mecanice, în urma unui accident sau conducerii neglijente în timpul efectuării lucrărilor de încărcare – descărcare. Dificultatea reparaţiei constă în faptul de a reda camionului parametrii geometrici necesari şi de a păstra  stabilitatea, instituită de producător. Dat fiind faptul, că la baza şasiului stă o ramă complet metalică, atunci printre sarcinile de bază ale specialiştilor, stă întrebarea de a restabili anume această parte a construcţiei.

Reparaţia profesională a caroseriei

După parvenirea camionului la centrul tehnic, meşterii cu ajutorul dispozitivului de măsurat şi dezasamblării parţiale estimează starea acestuia şi elaborează planul lucrărilor ulterioare. În dependenţă de gradul defecţiunilor, specialiştii iau decizia de schimbare a detaliilor deformate în întregime sau de recondiţionarea lor. În ambele cazuri calitatea asamblării va corespunde în întregime cerinţelor de securitate şi va fi păstrată posibilitatea de transportare a încărcăturilor.

La desfăşurarea lucrărilor de reparaţie a caroseriei  se aplică instrumente şi echipament pentru planare, şlefuire şi lucrări de sudare. În ultima etapă se efectuează vopsirea vehiculului în întregime sau a unor elemente separate, precum şi polizarea lor şi prelucrarea anticorozivă. Una din sarcini, ce stă în faţa  specialiştilor, rezidă în alegerea corectă a culorii. Cu ajutorul unor instrumente speciale se prelevează proba de pe vopseaua originală a caroseriei, apoi printr-un program computerizat se determină marcajul nuanţei, iar în cazul necoincidentei,  programul oferă de sine stătător nuanţele, ce urmează a fi combinate, pentru a primi culoarea necesară.

Specialiştii divizează procesul de reparaţie a caroseriei în cîteva etape de bază şi anume:

  • estimarea stării curente şi caracterului deformării;
  • evaluarea geometriei caroseriei;
  • înlăturarea formaţiunilor corozive;
  • recondiţionarea elementelor demontabile ale construcţiei;
  • recondiţionarea nodurilor nedemontabile;
  • instalarea unor piese noi din plastic şi altor elemente nemetalice;
  • aplicarea compoziţiei anticorozive, vopsirea, polizarea.

Producătorii recomandă pentru păstrarea garanţiei şi calităţilor de exploatare de desfăşurat reparaţia doar la centrele autorizate de deservire. Chiar şi în cazul deteriorărilor semnificative ale caroseriei, întotdeauna există posibilitatea de a realiza lucrările de recondiţionare şi de a restabili aspectul exterior. La dispoziţia specialiştilor este tot echipamentul necesar, camere de vopsire, programe computerizate, ceea ce permite în ansamblu garantarea unui înalt rezultat pozitiv.

CONTACTARE SAU ÎNSCRIERE LA REPARAŢIE