Diagnosticarea şi reparaţia sistemului de alimentare

Diagnosticarea şi reparaţia sistemului de alimentare

fuelsystemPrintre cele mai răspîndite defecţiuni ale autocamioanelor, se consideră dereglarea lucrului sistemului de alimentare. Defecţiunile pot fi banale, începînd cu impurităţile din cauza combustibilului necalitativ, finisînd cu ieşirea din funcţiune a pompei de injecţie. Defectele în lucrul sistemului de alimentare se răsfrîng asupra randamentului şi economiei motorului, exploatarea îndelungată în aşa regim poate deveni motivul deteriorării injectoarelor, sau poate în genere ameninţa cu reparaţia chiulasei. Compania noastră propune deservirea profesională şi reparaţia sistemului de alimentare prin folosirea celor mai moderne sisteme electronice, cunoştinţelor şi experienţei unor meşteri instruiţi, precum şi a pieselor originale de schimb.

Lista sistemelor aparatajului de alimentare, ce necesită a fi reparate, include în sine:

  • pompa de injecţie;
  • filtrele;
  • senzorii;
  • conductele principale de combustie;
  • sistemul de injecţie.

Reparaţia profesională a sistemului de alimentare  

Ieşirea din funcţiune a pompei de injecţie se consideră motivul de bază în sporirea uzurii motorului diesel. În cazul exploatării ulterioare pot ajunge la schimb şi unele piese ale motorului, de aceea specialiştii recomandă de efectuat la timp deservirea şi diagnosticarea. Reparaţia  pompei de injecţie de înaltă presiune sau schimbarea acesteia contribuie la îmbunătăţirea calităţii de lucru a motorului, uşurinţei sale de pornire, reducerea consumului de combustibil.

Cauza principală a defectării pompei de injecţie rezidă în folosirea combustibilului de calitate joasă, în care se conţin aditivi nocivi. Mai rar defecţiunile au loc din cauza pătrunderii apei şi gunoiului în sistemul de alimentare. Cu toate acestea, picăturile şi particulele de praf cu timpul şi sub influenţa presiunii din rampă duc la uzura timpurie.

Reparaţia aparatajului de alimentare  

În prima etapă specialiştii efectuează diagnosticarea complexă pe un stand special. La detectarea defecţiunilor se face dezasamblarea şi reparaţia, pieselor ieşite din funcţiune. Producătorii recomandă să încredinţaţi acest lucru doar profesioniştilor, întrucît diferite mărci a mijloacelor de transport necesită cunoştinţe speciale şi respectarea regulamentelor. În a doua etapă se efectuează asamblarea nodurilor, următoarea diagnosticare pe stand şi reglarea în conformitate cu specificaţiile producătorului.

Specialiştii noştri vor realiza în termeni reduşi reparaţia sistemului de alimentare la autocamioanele ruseşti şi străine, vor schimba toate piesele necesare, montînd piese originale de schimb, vor oferi garanţie la lucrările executate.

CONTACTARE SAU ÎNSCRIERE LA REPARAŢIE