Reparaţia remorcilor şi semiremorcilor
Reparaţia remorcilor şi semiremorcilor
Exploatarea intensivă a mijloacelor pentru transportul încărcăturilor duce la uzura pretimpurie nu doar a subansamblurilor şi agregatelor, ci şi a suprastructurilor, remorcilor şi semiremorcilor. Deplasările zilnice, lucrările regulate de încărcare-descărcare, suprafaţa necalitativă a drumurilor, greutatea-limită a încărcăturii, toate acestea duc în scurt timp la reparaţie. Specialiştii disting cauzele reparaţiei remorcilor în cîteva categorii şi anume învechirea firească, defecţiunile în rezultatul loviturilor mecanice, desfăşurarea neglijentă a lucrărilor de încărcare-descărcare.
Reparaţia profesională a remorcilor la autoservice
Lista serviciilor, prestate de către specialiştii autoservice-ului specializaţi în reparaţia remorcilor, este vastă şi variată. Oferind transportul auto comercial specialiştilor calificaţi, puteţi fi încrezuţi în diagnosticarea calitativă şi lucrările de reparaţie, ce includ în sine:
- diagnosticarea computerizată;
- verificarea şi reparaţia sistemului electric;
- reparaţia mecanismelor de suport;
- reparaţia sistemului de frînare;
- recondiţionarea arborilor frînă;
- restabilirea sau schimbarea resorturilor;
- reparaţia sistemului pneumatic;
- reparaţia sau montarea dispozitivelor de închidere;
- reparaţia sau montarea hidrobordului;
- lucrările de sudare.
Specializarea multilaterală, ne permite să efectuăm reparaţia caroseriei remorcilor, aceasta include în sine restabilirea tavanului, construcţiei podelii şi uşilor din spate.
Reparaţia tavanului
Tavanul face parte din categoria elementelor vulnerabile a construcţiei remorcilor, îndeosebi dacă acesta dispune de angrenaj mecanic mobil. În perioada exploatării pe timp de iarnă pe acesta apare gheaţă, se acumulează un strat de zăpadă, iar pe timp de vară asupra lui acţionează razele ultraviolete şi diverse precipitaţii. Nu se exclud şi loviturile mecanice de balama, rampă şi arcă, toate acestea în cazul conducerii neglijente pot duce la defecţiuni grave.
Reparaţia uşilor pivotante
Uşile pivotante în timpul exploatării sunt supuse sarcinilor şi acţiunii mecanice. Asupra lor acţionează negativ vibraţiile, loviturile la desfăşurarea lucrărilor de încărcare-descărcare. Defecţiunile anselor şi mecanismelor de închidere pot fi motivul deteriorării încărcăturii.
Reparaţia podelii
În ciuda rezistenţei înalte a construcţiei podelilor, periodic acestea au nevoie de reparaţie, în special, cînd proprietarii transportului comercial transportă regulat mărfuri cu o masă mai mare decît cea autorizată de producător. Aici apar fisuri, îndoituri, străpungeri, iar acestea în ansamblu cu coroziunea duc în cele din urmă la scoaterea remorcii din exploatare.